Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 50 g de azúcar (opcjonalnie)
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 2 cucharaditas de ron (opcjonalnie)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 30 hojas de limonero
- 50 de azúcar con canela
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 179 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 17.6 mg
Alternatywne przepisy
Samosas de morcilla de berenjena
1h 15min
Monas de Pascua
2sa 40 dk
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Coca de llanda
40min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Coca de mollitas
40min
Marineras murcianas
1u.
Granizado de café y leche condensada
5 Min
Granizado de café capuchino
5 Min
Leche merengada
5 Min
Granizado de limón
5 Min