Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 50 g de azúcar (opcjonalnie)
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 2 cucharaditas de ron (opcjonalnie)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 30 hojas de limonero
- 50 de azúcar con canela
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 179 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 17.6 mg
Alternatywne przepisy
Magras con tomate
40min
Olleta de habichuelas con arroz y pencas
35min
Helado con sabor a Málaga
5h
Granizado de café capuchino
5min
Granizado de café con nata montada
6u. 20min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Leche merengada
5min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Granizado de limón
5min
Pestiños andaluces
1h
Migas con pimientos de Padrón
30min