Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour beurrer
- 7 œufs moyens (53-63 g)
- 250 g sucre en poudre
- 60 g de lait
- 80 g de miel
- 200 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Beignets brésiliens à la cannelle
30min
Petits gâteaux au gingembre
35min
Risotto au lait de coco
30min
Pain de Gênes
1 godz.
Torta stracciatella
50min
Cake au thé à la bergamote
1h 25min
Crumpets à ma façon
2 Std. 5 Min
Gâteau de rêve danois
1 godz.
Le gâteau de Peau d'Ane
1 godz. 15 min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Madeleines au miel
20min