Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ganache al cioccolato bianco
- 250 g di cioccolato bianco a pezzi (1 cm)
- 70 g di burro a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 - 2 gocce di colorante alimentare rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti friabili al burro
2 Std. 30 Min
Alberello di biscotti cacao e peperoncino
2 godz.
Lonza di maiale con purè e insalata
1h
Biscotti alle nocciole e crema gianduia (senza uova)
1 Std. 30 Min
Biscotti al cioccolato fondente
2 godz. 10 min
Cuori al cioccolato e pistacchio
2 godz.
Nasello al cartoccio con verdure (TM6)
1h
Biscotti farciti
1sa 50 dk
Baby cupcakes
1 Std. 30 Min
Torta cassetta di frutta
4 godz. 40 min
Cocktail Rossini
10min
Dolcetti di cioccolato e cereali
3 godz. 15 min