![Panini ai cereali con frittata alle zucchine e pomodori Panini ai cereali con frittata alle zucchine e pomodori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0AC402F6-F9B9-4BFA-A8A5-1176482FA2A5/Derivates/990e95e3-3ec1-4bfc-98a3-20f0a1db890a.jpg)
Wersje kompatybilne
Panini ai cereali con frittata alle zucchine e pomodori
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panini ai cereali
- 210 g di acqua
- ½ cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina multicereali
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- semi misti q.b.
Frittata alle zucchine e pomodori
- 25 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 40 di cipollotto verde a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di zucchine a rondelle (circa 2-3 mm)
- 2 pizzico di sale
- 3 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 1 pomodoro a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2033 kJ / 486.3 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 788.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan brioche integrale
21h 45min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3h 20min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3 Std. 10 Min
Pizza Gourmet con bresaola finocchi, arance e olive nere
3 Std. 10 Min
Pizza Gourmet con tacchino arrosto, Parmigiano reggiano e glassa di soia
3 Std. 10 Min
Pancarrè ai 5 cereali
5 Std.
Pancarrè
5 Std.
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Piadina integrale farcita
40p
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min