Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 160 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 40 g açúcar
Recheio
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 500 g marmelo s/ casca e s/ caroços cortado em lâminas
- Groselhas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2490.7 kJ / 595.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 11.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de abacaxi
45min
Pudim de peixe-espada preto
40min
Conchas com salmão e vinagreta de citrinos e funcho
25 min
Salada de espelta com salmão, edamame e tomate-cereja
Brak ocen
Bolo de Natal
1h 15 min
Cebola caramelizada
40min
Bolo de reis
1 godz. 5 min
Pudim de bolo-rei
1h
Frango com rum e coca-cola
40min
One pot de massa com salsicha
30min
Quiche de tomate, espinafres e ricota - TM6
1h 30min
Bolo de chouriço
45min