Wersje kompatybilne
Brusqueta com pasta de requeijão, menta e ervilhas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pés de hortelã, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 170 g requeijão
- 1 pitada de pimenta
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g ervilhas
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
-
1
pitada de flor de sal
lub 1 c. sopa de salicórnia - 6 fatias de pão torrado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 294 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Baguetes
15h
Mostarda de limão
12h
Harissa
40 min
Enrolados de atum em alface
20 min
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35 min
Conchas com marisco e tapenade
Brak ocen
Piza com azeite de ervas aromáticas e burrata
1 Std. 20 Min
Piza de espinafres e funcho
1 Std. 40 Min
Cobertura de coco e limão sem açúcar
1 godz.
Risoto de bacalhau com hortelã
30 min
Creme de espargos com parmesão
30 min
Bruschettas de tomate e ricota
25min