Crumble de ruibarbo e dióspiro

Crumble de ruibarbo e dióspiro

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 doses

Składniki

  • maçã cortada em pedaços
    300 g
  • pera cortada em pedaços
    200 g
  • ruibarbo cortado em pedaços
    500 g
  • dióspiro cortado em pedaços
    500 g
  • laranja (raspa e sumo)
    1
  • açúcar amarelo
    60 g
  • açúcar mascavado
    60 g
  • farinha
    120 g
  • canela em pó
    2 c. chá de
  • flocos de aveia grossos
    90 g
  • manteiga fria cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    120 g
  • Gelado q.b. p/ servir

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 234 kcal / 977 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...