Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Öl, etwas mehr zum Braten
- 400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 15 g Dijonsenf
- 20 g Paradeismark
- 200 g Fisolen, tiefgekühlt, in Stücken (siehe Variation)
- 150 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 300 - 400 g Pilze, frisch (siehe Tipp)
- etwas Salz
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Fleischbällchen in Tomatensauce
35 min
Wilder Wurzel-Topf
2h 45min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Sommer Bolognese Bowl
35 min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 min
Boef Stroganoff
50min
Zandergulasch
45 min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Hendl mit Erdäpfeln, Gemüse und Tomatensauce aus dem Backofen
2 godz.