Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Öl, etwas mehr zum Braten
- 400 g Hendlbrustfilets, ohne Haut
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 15 g Dijonsenf
- 20 g Paradeismark
- 200 g Fisolen, tiefgekühlt, in Stücken (siehe Variation)
- 150 g Wasser
- 5 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 300 - 400 g Pilze, frisch (siehe Tipp)
- etwas Salz
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1482 kJ / 354 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Rinderfilet à la Esterhazy
50 min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 min
Boef Stroganoff
50 min
Wilder Wurzel-Topf
2ч. 45 мин.
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1 Std.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 Std. 5 Min
Hendl-Rigatoni "all in one"
40 Min
Fleischbällchen in Tomatensauce
35 min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50 min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min