![Erdäpfel-Sellerie-Püree Erdäpfel-Sellerie-Püree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C619F3FF-73CD-47B7-943B-8D86C86DA8E7/Derivates/5c81d354-ba04-4a44-b981-726bed8192bb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2-3 cm)
- 300 g Sellerie, in Stücken (2-3 cm)
- 1 TL Salz
- 260 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken
- 100 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Kürbisrisotto
45 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Butternusskürbisgemüse
25 Min
Pastinaken-Apfel-Stampf
40 Min
Aromatische Kressesuppe
30min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Fischgulasch
40 Min
Karottensuppe nach Moro
1 godz. 45 min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35 Min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min