Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2-3 cm)
- 300 g Sellerie, in Stücken (2-3 cm)
- 1 TL Salz
- 260 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken
- 100 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 939 kJ / 224 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Omas Apfelkompott
20min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise
45min
Pastinaken-Apfel-Stampf
40min
Kürbisrisotto
45min
Karottensuppe nach Moro
1h 45min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Butternusskürbisgemüse
25min