![Beef and beer pie Beef and beer pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dca67b9c-84bb-4205-924b-095a083f0732/Derivates/7986ab17-96aa-4f3a-bdbd-e7ef0458ea77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and beer stew
- 40 g olive oil
- 600 g beef (for stewing), cut in cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinch ground pepper
- 150 g onions, cut in pieces
- 15 g cornflour (starch)
- 250 g water
- 150 g leek, cut in slices
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 tbsp Worcestershire sauce
-
½
tsp meat stock paste, homemade
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l)
Pastry and assembly
- 150 g plain wheat flour
- 65 g butter, cold, cut in cubes
- 1 egg (53-63 g)
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Creamy mushroom soup
20 dk
Mashed Potatoes
30min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4sa 10 dk
Beef Stroganoff
1 Std.
Quiche Lorraine
50 Min
Béchamel sauce
15 dk
Apple cake
1 Std.
Chocolate chip cookies
50 Min
Boiled eggs
20 dk
Mashed potatoes
50 Min
Basic bread dough
5min
Caramelised red onion chutney
24 godz.