Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 slices
Składniki
Cake
-
carrots peeled300 g
-
Greek yoghurtsour cream40 g
-
sunflower oilunsalted butter melted140 g
-
brown sugar150 g
-
eggs A-sized2
-
vanilla extract2 tsp
-
salt½ tsp
-
ground nutmeg¾ tsp
-
ground cinnamon¾ tsp
-
baking soda1 tsp
-
all purpose flour160 g
-
self-raising flour100 g
-
sultanas60 g
-
walnuts (opcjonalnie) toasted, roughly chopped80 g
Cream cheese icing
-
unsalted butter softened50 g
-
cream cheese125 g
-
fresh lemon juice4 tbsp
-
vanilla extract2 tsp
-
icing sugar150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
391 mg
Białko
7 g
Kalorie
1616 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
HongKong Style Soy Braised Chicken
Brak ocen
Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 10 min
Mango Pomelo Sago
1 godz. 30 min
Vegan Bolognese
Brak ocen
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Authentic Pad Thai
40 min
Chilli chocolate truffle cake
1 godz.
Spiralized Carrot and Apple Salad with Feta Cheese and Nuts
15 min
Nanaimo Bars
3 godz. 5 min
Self-raising flour
5 min
Egg Cream
1 godz. 10 min