Vegetable pasta sauce

Vegetable pasta sauce

4.6 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • onions cut into halves
    100 g
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • carrots cut into pieces
    60 g
  • courgettes cut into pieces
    300 g
  • button mushrooms cut into pieces
    100 g
  • chopped tomatoes, canned or fresh
    500 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper adjust to taste
    ¼ tsp
  • dried basil
    1 tsp
  • butter
    1 tsp
  • fresh basil leaves torn into pieces
    8
  • fresh parsley (opcjonalnie) leaves only, chopped
    1 - 2 tbsp
  • grated Parmesan cheese (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 121 kcal / 506 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...