![Vegetable pasta sauce Vegetable pasta sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E4D524D-9FAF-4F3E-A283-D67B5080482D/Derivates/D2B97B21-54F4-438A-B6DF-76484453B813.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 60 g carrots, cut into pieces
- 300 g courgettes, cut into pieces
- 100 g button mushrooms, cut into pieces
- 500 g chopped tomatoes, canned or fresh
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn into pieces
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Three-bean shepherd's pie
26hod.
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1 Std. 20 Min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Lentil bolognese
30 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min