Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 oz shallot, quartered
- 16 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz parsnips, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 8 oz water
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307.1 kJ / 73.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Swede Mash
20 Min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 Min
Cauliflower Cheese Bake
1 godz. 25 min
Cauliflower Gratin
55 Min
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1u.
Acorn Squash Gratin
1 godz. 55 min
Steamed Leeks
25 Min
Baby Peas and Pancetta Risotto
30 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min
Carrot Ginger Soup
20 Min
Pea Soup
30 Min
Leek and Potato Soup
40 Min