Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 oz shallot, quartered
- 16 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 10 ½ oz parsnips, cut into pieces (1 in.)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 8 oz water
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307.1 kJ / 73.4 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 156.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Leek and Potato Soup
40min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1 Std.
Zucchini Fritters with Gravlax and Lemon Aioli
1 Std.
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Smoked Trout Dip
15 Min
Beer Bread
1 Std. 10 Min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45min
Steamed Cabbage
25 Min
Cauliflower Cheese Bake
1 Std. 25 Min
Carrot and Swede Mash
20 Min