Rosa gebratene Rindersteaks mit Sauce Béarnaise

Rosa gebratene Rindersteaks mit Sauce Béarnaise

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 Portion

Składniki

  • Zitronensaft
    30 g
  • Rinderfiletsteaks (à 180-200 g, 3 cm dick)
    4
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • frischer Thymian
    4 Stängel
  • Schalotte halbiert
    50 g
  • Estragon, frisch abgezupft
    1 - 2 Stängel
  • Weiβwein trocken
    50 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Braten
    200 Gramm
  • Eigelb
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1365 mg
Białko 71 g
Kalorie 4941 kJ / 1181 kcal
Tłuszcz 96 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...