Urządzenia i Akcesoria
Risotto Milanese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken60 g
-
Schalotten in Stücken30 g
-
Butter in Stücken40 g
-
40 g OlivenölRinderknochenmark (siehe Tipp)40 g
-
Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)320 g
-
Weißwein, trocken100 g
-
Kalbsfond (siehe Variation)700 g
-
Safran (à 0,1 g)1 Päckchen
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2977 kJ /
712 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargel-Safran-Risotto
35 min
Risotto milanese
30 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Risotto
30 min
Risotto milanese
35 min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 min
Risotto alla Milanese
35 min
Zitronenrisotto
30 min
Pappardelle al Ragù
4 h
Ebly Risotto mit RUPP Feinster Streich Gouda
35 min
Schnelle cremige Polenta
25 min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 min