
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan in Stücken
- 30 g Schalotten in Stücken
- 40 g Butter in Stücken
-
40
g Rinderknochenmark (siehe Tipp)
lub 40 g Olivenöl - 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Kalbsfond (siehe Variation)
- 1 Päckchen Safran (à 0,1 g)
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 712 kcal / 2977 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 85 g
- Błonnik
- 2 g