Urządzenia i Akcesoria
Risotto Milanese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken60 g
-
Schalotten in Stücken30 g
-
Butter in Stücken40 g
-
40 g OlivenölRinderknochenmark (siehe Tipp)40 g
-
Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)320 g
-
Weißwein, trocken100 g
-
Kalbsfond (siehe Variation)700 g
-
Safran (à 0,1 g)1 Päckchen
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2977 kJ /
712 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spargel-Safran-Risotto
35 Min
Risotto milanese
30 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Risotto
30 Min
Risotto
30 Min
Risotto milanese
35 Min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45 Min
Risotto alla Milanese
35 Min
Munder Safranrisotto
45 Min
Zitronenrisotto
30 Min
Schnelle cremige Polenta
25 Min