Risotto Milanese

Risotto Milanese

4.7 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Schalotten in Stücken
    30 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Rinderknochenmark (siehe Tipp)
    40 g
    40 g Olivenöl
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
    320 g
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Kalbsfond (siehe Variation)
    700 g
  • Safran (à 0,1 g)
    1 Päckchen
  • Salz
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2977 kJ / 712 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...