Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
- 1 EL Meersalz, grobkörnig
-
1
EL Öl
lub 25 g Butter - 400 g Polenta-Maisgriess, grobgemahlen, (z. B. Bramata)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10 min
Tessiner Polenta
45 min
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Knöpfli
50 min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Polenta
30min
Knöpfli
50 min
Bündner Gerstensuppe
55 Min
Gerstensuppe
1h 20 min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min