Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 1 Schalotte (ca. 30 g)
- 40 g Butter
- 10 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 60 g Weisswein, trocken
- 820 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ½ - 1 TL Salz nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Risotto milanese
30 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Polenta
30 Min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Béchamelsauce
15 min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Munder Safranrisotto
45min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Fruchtglace
5 Min