Urządzenia i Akcesoria
Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken (3 cm)40 g
-
Schalotte (ca. 30 g)1
-
Butter40 g
-
Olivenöl10 g
-
Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit320 g
-
60 g WasserWeisswein, trocken60 g
-
Wasser820 g
-
1 GemüsebouillonwürfelGemüsebouillon Paste1 geh. TL
-
Salz nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1812 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto milanese
30 min
Fruchtglace
5 min
Polenta
30 min
Béchamelsauce
15 min
Polenta
1 godz.
Munder Safranrisotto
45 min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Knusperchips mit Guaçamole
1 godz.
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Tessiner Polenta
45 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min