![Risotto Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D2A0883-95BA-4C9F-A575-303577F532D4/Derivates/07199df5d5201f00e89af4b53dc2e097227d2275.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 1 Schalotte (ca. 30 g)
- 40 g Butter
- 10 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 60 g Weisswein, trocken
- 820 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - ½ - 1 TL Salz nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Polenta
30 min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Risotto milanese
30 min
Hefezopf
2h 20min
Schokoladenmousse
3h 20min
Kürbissuppe
35 min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40 min
Spinatrisotto mit Spargeln
40 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Munder Safranrisotto
45 Min
Bananen-Glace (Nicecream)
5 Min