Urządzenia i Akcesoria
Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken (3 cm)40 g
-
Schalotte (ca. 30 g)1
-
Butter40 g
-
Olivenöl10 g
-
Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit320 g
-
60 g WasserWeisswein, trocken60 g
-
Wasser820 g
-
1 GemüsebouillonwürfelGemüsebouillon Paste1 geh. TL
-
Salz nach Geschmack½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1812 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choche wiä no niä.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Cookidoo® Serviert 2021
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Du bist ein Veggie Lover
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Eifach. Sälber. Gmacht.
203 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Einfach. Selbst. Gemacht.
264 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Lebensmittel retten mit Thermomix®
20 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Wunschrezepte
18 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Risotto milanese
30min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Polenta
30min
Knöpfli
50min
Bündner Gerstensuppe
55min
Polenta
1h
Tessiner Polenta
45min
Munder Safranrisotto
45min
Steinpilzrisotto mit Brie
35min
Gerstensuppe
1h 20min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Kartoffelstock nature
55min