![Klassisches Beefsteak Tatar Klassisches Beefsteak Tatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/102177.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rindsroastbeef, in Würfeln (ca. 4 x 4 cm)
- 250 g Frühlingszwiebeln, in Hälften (ca. 3 Stück)
- 100 g Essiggurken, ausgetropft
- 2 hartgekochte Eier
- 1 Zwiebel in Stücken (ca. 150-200 g)
- 2 Zweigchen frische Petersilie, nur Blätter
- 2 Zweigchen Kerbel, frisch, nur Blätter
- 4 Blättchen Estragon, frisch
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 80 g Ketchup
- 1 EL Worcestershire Sauce (opcjonalnie)
- 3 EL eingelegte Kapern
- 1 TL feinkörniges Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanese
30 Min
Sauce béarnaise
20min
Currysauce
10min
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 Min
Schweinefilet an Senfsauce
30 Min
Engelsspeise
30 Min
Rindsstroganoff
45min
Grüne Pfeffersauce
20min
Schinkenmousse
10min
Munder Safranrisotto
45min