Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree

4.5 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    100 g
  • Apfel (opcjonalnie) geviertelt
    1
  • Bratbutter
    20 g
    20 g Rapsöl
  • Sauerkraut, konserviert abgetropft
    600 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Gemüse-Bouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Wacholderbeeren
    5
  • Rippli ausgelöst, in Scheiben (1 cm)
    750 g
  • Wasser
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)
    1000 g
  • Milch
    180 g
  • Butter
    50 g
  • Muskatnuss, gemahlen nach Belieben
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 1781 kJ / 426 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...