Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 1 Apfel, geviertelt (opcjonalnie)
-
20
g Bratbutter
lub 20 g Rapsöl - 600 g Sauerkraut, konserviert, abgetropft
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 5 Wacholderbeeren
- 750 g Rippli, ausgelöst, in Scheiben (1 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 180 g Milch
- 50 g Butter
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1781 kJ / 426 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 Min
Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat
45min
Bernerplatte
1h 15 min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1 Std.
Karotten-Erbsen-Gemüse
35 Min
Pizza vier Jahreszeiten
1h 30 min
Bohnensalat mit Speck
40 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Grüne Bohnen mit Tomaten und Petersilie
55 min