Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebel, halbiert
- 1 Apfel, geviertelt (opcjonalnie)
-
20
g Bratbutter
lub 20 g Rapsöl - 600 g Sauerkraut, konserviert, abgetropft
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 5 Wacholderbeeren
- 750 g Rippli, ausgelöst, in Scheiben (1 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 180 g Milch
- 50 g Butter
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen nach Belieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1781 kJ / 426 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe
25min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Hackbraten mit Pilzen
1 godz. 30 min
Kartoffelsuppe
1 Std.
Bernerplatte
1 Std. 15 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50min
Linsensuppe
8sa 45 dk
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40min
Picknick: Kartoffelsalat, Dinkelbrot, Rucola-Tomaten-Dip, Zitronengugelhopf
3h
Blumenkohlgratin
55 λεπτ.
Rindfleischsuppe mit Markklösschen
2h
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40 min