![Spanish Tortilla - Tortilla Española Spanish Tortilla - Tortilla Española](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81B98B2A-3F9F-456E-9528-DACA5446BF30/Derivates/0A169EEB-17C7-4E5F-9F06-F4FEB2BACDFA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz olive oil, plus extra to fry
- 3 ½ oz water
- 7 oz yellow onions, cut in half moons, sliced thinly (approx. 1/16 in.) (see Tip)
- 17 ½ oz waxy potatoes, e.g. Yukon Gold, cut in half moons peeled and sliced (approx. ¼ in.) (see Tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 6 large eggs
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1341.5 kJ / 320.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 491.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole
5min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 Min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 Std. 50 Min
Kalamata Tapenade
5min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1u.
Pork Tortas
2 Std. 20 Min
Picadillo (Texas Hash)
40 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Squid and Shrimp Risotto
1u.
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 Std. 15 Min
Mediterranean Farro Salad
1 godz. 35 min