![Spinach and Artichoke Dip Spinach and Artichoke Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bd5503e1-e444-4574-b745-712c81a92a80/Derivates/06247c21-e51e-4f68-aee4-dc9799005f63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 can artichoke hearts (approx 14 oz), drained
- 4 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 4 oz mozzarella cheese, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz shallot, halved
- 1 oz olive oil
- 10 oz frozen spinach leaves, defrosted and drained (see Tip)
- 8 oz cream cheese, softened
- 3 oz sour cream
- ½ tsp red pepper flakes
- ¼ tsp salt
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Tabasco sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 264 kJ / 63.1 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 122.3 mg
Alternatywne przepisy
Tomatillo Salsa
20 Min
Guacamole
5min
Chicken Enchiladas
40 Min
Pumpkin Cheesecake
6 Std. 45 Min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Pico De Gallo
15 Min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 Min
Chocolate Pecan Pie
1 godz. 10 min
Biscuits
40 Min
Tortilla Soup
25 Min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min