Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol
- 3 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 2 folhas de salva fresca
- 20 g coentros
- 20 g salsa
- 20 g hortelã, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 130 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 2 limões
- 90 g chalota
- 1000 g ervilhas
- 50 g vinho branco
- 200 g queijo mascarpone
- 20 g mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2208 kJ / 528 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguete com carne e molho de ervas
40min
Cogumelos recheados
40min
Sopa Indonésia de noodles com almôndegas (Mie Bakso)
1h
Salada de frango com vinagrete de hortelã
1h
Sopa de meloa
1h
Cocktail de espumante com sorvete de framboesa e pêssego
Brak ocen
Salada de espargos com queijo mozarela e pistáchio
1h
Salada de pepino e abacate com grão-de-bico crocante
1h
Batata gratinada com parmesão e tomilho -TM6
Brak ocen
Pulled pork
4h 30 min
Sobremesa de abóbora com crocante de noz
1h 30min
Frango com parmesão, limão e espirais de curgete - TM6
30min