Urządzenia i Akcesoria
Flammkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Weissmehl und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Wasser150 g
-
Olivenöl50 g
-
Hefe (ca. 10 g), zerbröckelt¼ Würfel
-
Salz1 TL
-
Lauch in Stücken (ca. 3 cm)200 g
-
Crème fraîche200 g
-
Schinkenwürfeli160 g
-
Fleur de Sel½ TL
-
Pfeffer4 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
19 g
Kalorie
2483 kJ /
592 kcal
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käse-Knöpfli
35 min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2 godz. 30 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Pizzaschnecken
1 godz. 20 min
Baguette
3 godz. 45 min
Spargel-Flammkuchen mit Kräutersauce und Schinken
1 godz. 40 min
Körner-Bagels
2 godz.
Flammkuchen mit Speck
40 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Waadtländer Flammkuchen
1 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.