Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen

Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen

4.7 235 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Kräutermischung, getrocknet
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter
    40 g
    40 g pflanzliches Öl
  • Karotten in Stücken
    400 g
  • Wasser
    600 g
  • Gemüse-Bouillon Paste
    2 geh. TL
    2 Gemüsebouillonwürfel
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken (2-3 cm)
    500 g
  • Brokkoliröschen
    250 g
    250 g Lauch, in Ringen (5 mm)
  • rote Peperoni (ca. 150 g), in mundgerechten Stücken
    1
  • Schweinswurst, geräuchert in Scheiben (siehe Tipp)
    300 g
    300 g Cabanossi Wurst, in Scheiben
  • Salz
    2 - 3 Prisen
  • Pfeffer, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 396 kcal / 1656 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...