Muscheln in Weissweinsud

Muscheln in Weissweinsud

4.3 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Petersilie Blätter abgezupft
    3 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Karotten in Stücken
    50 g
  • Staudensellerie in Stücken
    50 g
  • Butter
    30 g
  • Lauch in Ringen (5 mm)
    100 g
  • Weisswein trocken
    300 g
  • Wasser
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Miesmuschel, frisch, gesäubert entbartet
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 324 kcal / 1355 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...