Muscheln in Weissweinsud
TM5 TM6

Muscheln in Weissweinsud

4.3 (19 ocen)

Składniki

  • 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 50 g Karotten, in Stücken
  • 50 g Staudensellerie, in Stücken
  • 30 g Butter
  • 100 g Lauch, in Ringen (5 mm)
  • 300 g Weisswein, trocken
  • 200 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, gemahlen
  • 1000 g Miesmuschel, frisch, gesäubert, entbartet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1355 kJ / 324 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy