Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Karotten, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Lauch, in Ringen (5 mm)
- 300 g Weisswein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1000 g Miesmuschel, frisch, gesäubert, entbartet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2 godz. 20 min
Indisches Lammcurry
1 Std. 30 Min
Coq au vin
2 Std.
Krustenbraten mit Malzsauce
2 Std. 40 Min
Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Lauch
45min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
Reis mit Meeresfrüchten
1 Std. 15 Min
Muscheln nach Seemannsart
30min
Forellenmousse
5 menit
Crevetten süss-sauer
1 Std. 15 Min
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2 Std. 15 Min