Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Karotten, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Lauch, in Ringen (5 mm)
- 300 g Weisswein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1000 g Miesmuschel, frisch, gesäubert, entbartet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Parmesan, zerkleinert
5 Min
Muscheln nach Seemannsart
30 Min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40min
Langusten auf Glasnudeln
30 Min
Rindfleischsuppe mit Markklösschen
2h
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2h 15min
Kalbsbraten mit Kräuterkruste und Kartoffelgemüse
3h
Muscheln in Weißweinsud
35 min