Urządzenia i Akcesoria
Miesmuscheln klassisch in Weissweinsud
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen
Składniki
-
pflanzliches Öl20 g
-
Lauch nur der weiße Teil, in Ringen (1 cm)170 - 200 g
-
Weisswein, trocken250 g
-
Wasser200 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Thymianblätter, frisch2 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer, gemahlen2 - 3 Prise
-
Miesmuschel, frisch, gesäubert800 - 1000 g
-
Petersilie, frisch gehackt, zum Garnieren
-
Zitrone geviertelt, zum Beträufeln
-
Baguette in Scheiben, zum Servieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
317 kcal /
1326 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
949 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria