Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln

Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln

4.4 456 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • gehackte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
    140 g
  • Peperoni, gemischt in mundgerechten Stücken
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Basilikum, getrocknet
    1 ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Pouletbrustfilets, ohne Haut in Würfeln (ca. 2-3 cm)
    600 g
  • Bandnudeln
    500 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    25 g
  • Rahm
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 596 kcal / 2497 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...