Fenchel-Karotten-Crèmesuppe

Fenchel-Karotten-Crèmesuppe

4.5 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    50 g
  • Fenchel in Stücken (2-3 cm)
    350 g
  • Karotten geschält und in Stücken (2-3 cm)
    250 g
  • Lauch in Stücken (2-3 cm)
    40 g
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1
  • feinkörniges Salz (opcjonalnie)
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6.1 g
Kalorie 711 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...