Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g Olivenöl
- 100 - 150 g Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Lauch, Karotten, Sellerie), in Stücken (2 cm)
- 350 - 400 g gemischtes Gemüse (z.B, Zucchetti, Kürbis, Süsskartoffel, Kartoffeln, Pastinaken), in Stücken (2 cm)
-
50
g gemischtes Gemüse, gefroren (opcjonalnie)
lub 50 g grüne Erbsen, gefroren (opcjonalnie) - 700 - 800 g Wasser
-
1
TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel -
½ - 1
TL Salz
lub ½ - 1 EL Sojasauce - 60 - 80 g Suppennudeln (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe
25 min.
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 min.
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 min.
Soja-Bolognese-Sauce
40 min.
Griechischer Eintopf
45 min.
Gemüse-Gewürz-Reis
45 min.
Spaghetti Bolognese
40 min.
Gemüseeintopf
45 min.
Kohl-Kürbis-Suppe
45 min.
Kartoffel-Gulaschsuppe
1h
Asia-Gemüse süss-sauer
25 min.
Spinat-Linsensuppe
50 min.