Gemüse-Eintopf

Gemüse-Eintopf

4.1 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    20 - 25 g
  • Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Lauch, Karotten, Sellerie), in Stücken (2 cm)
    100 - 150 g
  • gemischtes Gemüse (z.B, Zucchetti, Kürbis, Süsskartoffel, Kartoffeln, Pastinaken), in Stücken (2 cm)
    350 - 400 g
  • gemischtes Gemüse, gefroren (opcjonalnie)
    50 g
    50 g grüne Erbsen, gefroren
  • Wasser
    700 - 800 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 TL
    1 Gemüsebouillonwürfel
  • Salz
    ½ - 1 TL
    ½ - 1 EL Sojasauce
  • Suppennudeln (siehe Tipp)
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 160 kcal / 670 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...