Basilikum-Tagliatelle mit Oliven-Tomaten-Sauce

Basilikum-Tagliatelle mit Oliven-Tomaten-Sauce

4.6 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

Tagliatelle
  • frische Basilikumblätter gewaschen und getrocknet
    10 g
  • Olivenöl, nativ
    1 EL
  • Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    300 g
  • Eier
    3
Oliven-Tomaten-Sauce
  • Pecorino Romano in Stücken (2-3 cm)
    70 g
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • San Marzano-Tomaten gehäutet und gewürfelt (2–3 cm)
    400 g
    400 g Tomaten, gehäutet und gewürfelt (2–3 cm)
  • frische Basilikumblätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • schwarze Oliven, entkernt halbiert
    120 g
  • Wasser
    1200 g

Wartości odżywcze na 4 Portionen

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...