
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Hartweizengriess
- 100 g Kartoffeln gekocht, in Stücken
- 320 g Wasser lauwarm
- 2 TL Salz
-
15
g frische Hefe
lub ½ Päckchen Trockenhefe
Belag
- 10 g Olivenöl, nativ und etwas mehr zum Beträufeln
- 100 g gelbe Peperoni in Stücken (1-2 cm)
- 100 g rote Peperoni in Stücken (1-2 cm)
- 100 g Zucchetti in Stücken (1-2 cm)
- 100 g Auberginen in Stücken (1-2 cm)
- 250 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 1 TL Salz
- 2 Zweigchen Basilikum, frisch Blätter gewaschen und gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 452 kcal / 1891 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Błonnik
- 4.2 g