Sattmacher-Salat

Sattmacher-Salat

4.5 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Puten-Marinade
  • Tomatenpurée
    1 TL
  • Olivenöl
    2 EL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Trutenbrustfilets, ohne Haut in Würfeln (ca. 1,5 cm)
    300 g
    300 g Pouletbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
Salat und Fertigstellung
  • Petersilie ohne Stiele
    ¼ Bund
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    30 g
  • Frühlingszwiebeln (ca. 30 g), in Stücken (ca. 3 cm)
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Champignons, frisch geviertelt
    100 g
  • gelbe Peperoni (ca. 150 g), in Streifen (1 cm)
    1
  • Wasser
    1000 g
  • Eier (opcjonalnie)
    2
  • Jungsalat, gemischt
    150 g
  • Feta in Würfeln (ca. 1 cm)
    100 g
  • Aceto balsamico
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 365 kcal / 1529 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...