Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 320 g di riso bianco (cottura 15-16 minuti)
- 2 uova
- 120 g di carote, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- 280 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g tonno in scatola, sott'olio, sgocciolato e tagliato a pezzi (peso lordo)
- 100 g di olive denocciolate, intere o a pezzi
- 15 - 20 g di cetriolini sott'aceto a fettine
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
-
1 - 2
cucchiai di aceto bianco (opcjonalnie)
lub 1 - 2 cucchiai di succo di limone (opcjonalnie) - 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- 7 pomodorini ciliegia a metà o in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cottura del riso
25 min
Cavolfiore gratinato
55 min
Insalata di patate
1 godz. 5 min
Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure
50 min
Insalata di riso
1 godz.
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1h 30min
Insalata di patate
8h 45min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1 godz.
Riso con pollo e verdure
30 min
Salsa al pomodoro
40min
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10 dk
Purè di patate nature
55 min