Insalata di riso

Insalata di riso

4.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    850 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di riso bianco (cottura 15-16 minuti)
    320 g
  • uova
    2
  • di carote pelate e a cubetti (1 cm circa)
    120 g
  • di zucchine a cubetti (1 cm circa)
    280 g
  • di piselli surgelati
    100 g
  • tonno in scatola, sott'olio sgocciolato e tagliato a pezzi (peso lordo)
    200 g
  • di olive denocciolate, intere o a pezzi
    100 g
  • di cetriolini sott'aceto a fettine
    15 - 20 g
  • di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • di aceto bianco (opcjonalnie)
    1 - 2 cucchiai
    1 - 2 cucchiai di succo di limone
  • di pepe nero macinato (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • pomodorini ciliegia a metà o in quarti
    7

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 485 kcal / 2027 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 5.95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...