Ragù di carne alla bolognese

Ragù di carne alla bolognese

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di pancetta a cubetti
    120 g
    120 g di prosciutto crudo, a cubetti
  • di sedano a pezzi
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 - 100 g
  • di cipolla a pezzi
    150 - 180 g
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di burro
    25 g
  • di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
    400 g
  • di vino bianco, secco
    70 g
    70 g di vino rosso
  • di passata di pomodoro
    250 g
  • di acqua calda
    70 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di latte (opcjonalnie)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 247 kcal / 1034 kJ
Białko 20.17 g
Tłuszcz 16.28 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 1.42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...