Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g di pancetta a cubetti
lub 120 g di prosciutto crudo a cubetti - 80 g di sedano a pezzi
- 80 - 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 150 - 180 g di cipolla a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di burro
- 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
-
70
g di vino bianco, secco
lub 70 g di vino rosso - 250 g di passata di pomodoro
- 70 g di acqua calda
- 1 foglia di alloro secca
- 30 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di latte (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 20.17 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 16.28 g
- Błonnik
- 1.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min
Purea di patate
45min
Risotto alla parmigiana
30 min
Purè di patate
45min
Risotto alla milanese
30 min
Impasto per pizza
1 godz.
Polpette al sugo
45min
Besciamella
15 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Vellutata di verdure
40min
Besciamella
15 min
Sugo alla bolognese
3h 15min