![Polpette al sugo Polpette al sugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97ABE58E-7379-419A-97BA-FB46A6645E4B/Derivates/677299E1-58CB-4D0B-88A9-03169298370B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettine di carne
- 40 g di pane, fresco o raffermo, a pezzi
-
80
g di latte
lub 80 g acqua - 6 - 12 rametti di prezzemolo a foglia liscia, fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 400 g di carne trita di manzo
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio vegetale per ungere
Salsa di pomodoro e finitura
- 1 spicchio di aglio
- 50 - 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1472.7 kJ / 352 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45 min
Purè di patate
50 min
Minestrone
45 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Pastella per fritti
1h
Impasto per pizza
1h
Cavolfiore gratinato
55 min
Carote sottovuoto al miele
1 Std. 20 Min
Piselli al prosciutto
20min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min
Polpette al sugo
45 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min