![Pesto di basilico Pesto di basilico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15D38919-067A-4B96-8663-311C6E1891D3/Derivates/cd1e5a04-8c4b-4386-aee1-aceb315fb232.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di foglia di basilico fresco
- 150 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 7741 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 190 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Pesto alla genovese
20 min
Dado vegetale
1hod.
Pesto alla genovese
10min
Impasto per pizza
1hod.
Besciamella
15 dk
Besciamella
15 dk
Risotto zucca e pancetta
25 min
Risotto alla zucca
35min
Marmellata di fragole
1h 5min
Pesto di rucola e peperoncino
5 Min
Purea di patate
45min
Purè di patate nature
55min