Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano, a cubetti (3 cm)
- 1220 g di acqua
- 300 g di polpa di zucca, a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 30 g di scalogno
- 100 g di pancetta a fette, tagliata a pezzi
- 40 g di burro
- 320 g di riso per risotto (Es. Arborio o Carnaroli)
- 60 g di vino bianco, secco
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) -
60
g di piselli surgelati
lub 60 g di piselli verdi, freschi - prezzemolo fresco, le foglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40min
Purea di patate
45min
Purè di patate
45min
Risotto alla zucca
35min
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15 Min
Besciamella
15 Min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Risotto con spinaci ed asparagi
40min
Risotto salame e piselli
30min
Tortiglioni salsiccia e funghi
35min