Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate a pasta farinosa pelate, a fette (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50 min.
Risotto alla parmigiana
30min
Tiramisù
5h 40min
Delizia al cioccolato
40 min.
Crema pasticcera
15 min
Polenta
1h
Passato di verdure
50 min.
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min.
Torta della nonna
4h
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Pesto alla genovese
20 min.
Impasto per pizza
1h