Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g trigo sarraceno
- 50 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g queijo parmesão
- 120 g beterraba cozida cortada em pedaços
- 1000 g água, mais q.b. p/ cozer
- 2 ½ c. chá de sal
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 50 g chalota
- 1 dente de alho
- 2 folhas de salva fresca
- 60 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 min
Bahji de cebola
30 min
Creme de lentilhas picante com seitan
35 min
Risoto de alcachofra
30 min
Falafel de couve-flor e lentilhas vermelhas
2 Std. 30 Min
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1 Std. 50 Min
Panquecas de grão
20 min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30 min
Caril tailandês
45 min
Falafel com húmus de beterraba
20 min
Risoto de beterraba
30 min