Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino (giorno 1)
- 100 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito fresco (circa 1/20 di cubetto)
- 100 g di farina semibianca
Impasto e cottura (giorno 2)
- 100 g di semi di segale
- 320 g di farina semibianca, + q.b. per lavorare l’impasto e spolverizzare
- 300 g di acqua, + q.b. per spennellare
-
¼
di cubetto di lievito fresco (circa 10 g)
lub ½ bustina di lievito secco (circa 3.5 g) - 1 cucchiaio di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Pane rustico
2 Std.
Dip di tonno
5 min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Pizza frescolina
1 Std. 40 Min
Vellutata di pomodoro
10min
Integratore per le difese immunitarie
5 min
Succo disintossicante
Brak ocen
Risotto allo zafferano di Mund
45min
Gulasch di vitello con funghi porcini
1h 30min
Preimpasto per pane
24h 30 min
Treccia bernese
1u. 45min