Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino (giorno 1)
- 100 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito fresco (circa 1/20 di cubetto)
- 100 g di farina semibianca
Impasto e cottura (giorno 2)
- 100 g di semi di segale
- 320 g di farina semibianca, + q.b. per lavorare l’impasto e spolverizzare
- 300 g di acqua, + q.b. per spennellare
-
¼
di cubetto di lievito fresco (circa 10 g)
lub ½ bustina di lievito secco (circa 3.5 g) - 1 cucchiaio di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Tarte flambé
Brak ocen
Pane rustico
2h
Pasta di mandorle
Brak ocen
Pane ticinese
1h 50min
Crostata al Vin cuit
Brak ocen
Knöpfli
50min
Crème brûlée al cioccolato
Brak ocen
Tortillas di chia e quinoa alle tre salse
Brak ocen
Crema Thermomix® per le feste
25 Min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Kipferl alla vaniglia
1h 30min