![Treccia al burro a 6 capi Treccia al burro a 6 capi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7f17b6a6cd648969b98516ff4efff962/Derivates/5f637830b4451168d9867886cb39492095b11a82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di latte
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 500 g di farina per treccia
- 60 g di burro, a pezzi, freddo
- 15 g di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di sale
- farina per treccia per infarinare
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di panna
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1319 kJ / 314 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Treccia bernese
1h 45min
Riso casimiro
45min
Grittibänz dolci
2 godz. 15 min
Torta di Linz
Brak ocen
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Panpepato lucernese
55min
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Biscotti al vin brûlé
2h 40min
Pizza con la zucca
1 godz.
Cornetti al prosciutto
35min
Pane ticinese
1 godz. 50 min