Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ cucchiaio di olio di oliva + q.b. per ungereq
- 350 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 350 g di farina di farro bianca
- 250 g di farina per pane
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 6 ½ cucchiaio di olio di oliva
- 1 cucchiaio di acqua
- ½ cucchiaino di fior di sale
- 50 g di olive verdi, denocciolate, tagliate a metà
- 50 g di olive nere, denocciolate, tagliate a metà
- 70 g di cipolle rosse, a rondelle sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3024 kJ / 724 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Baguette
3 godz. 45 min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Pizza Margherita
2h
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Maluns grigionesi
Brak ocen
Knöpfli
50min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Quiche ai 4 formaggi
45min
Crêpe
1 Std. 15 Min