Torta di noci engadinese

Torta di noci engadinese

5.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 pezzi

Składniki

  • di gherigli di noce
    300 g
  • di farina un po' di più per il piano di lavoro
    300 g
  • di zucchero
    400 g
  • di burro freddo, a pezzi, un po' di più per ungere
    150 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • acqua per spennellare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 817 kcal / 3414 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...