![Torta di noci engadinese Torta di noci engadinese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce25ed0e-9322-4389-ab2c-4a809796a0e9/Derivates/eb015205-74e4-4a23-a964-35e0122561ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di gherigli di noce
- 300 g di farina, un po' di più per il piano di lavoro
- 400 g di zucchero
- 150 g di burro, freddo, a pezzi, un po' di più per ungere
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- acqua, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3414 kJ / 817 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di pane
1h 20min
Salsa french dressing
20min
Salsa olandese
Geen beoordelingen
Mousse di tonno
5min
Zuppa di arance e zucca
35min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Torta di carote
1h 10min
Knöpfli
50min
Salsa olandese
15min
Tartare di verdure
25min
Muffin al cioccolato e noci
30min
Mousse di tonno
10min