Torta al cioccolato e fragole

Torta al cioccolato e fragole

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

La pasta frolla zuccherata
  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro a pezzi
  • 370 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
  • 1 uovo
Il ripieno al cioccolato
  • 200 g di latte
  • 200 g di panna intera
  • 4 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero
  • 250 g di cioccolato al latte a pezzi
La decorazione
  • 250 g di fragole fresche
  • 20 g di riccioli di cioccolato
  • 20 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 625 kcal / 2615 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...