Torta al cioccolato e fragole
TM5 TM6

Torta al cioccolato e fragole

4.5 (2 oceny)

Składniki

La pasta frolla zuccherata

  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro, a pezzi
  • 370 g di farina, + q.b. per il piano di lavoro
  • 1 uovo

Il ripieno al cioccolato

  • 200 g di latte
  • 200 g di panna intera
  • 4 tuorli d'uovo
  • 100 g di zucchero
  • 250 g di cioccolato al latte, a pezzi

La decorazione

  • 250 g di fragole fresche
  • 20 g di riccioli di cioccolato
  • 20 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2615 kJ / 625 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
66 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy