Vitello tonnato

Vitello tonnato

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Vitello
  • di carne di vitello senza nervi, in un unico pezzo (girello o magatello)
    1000 g
  • di vino bianco, secco
    750 g
  • di acqua
    250 g
  • foglie di alloro, fresche lavate ed asciugate
    2
  • chiodi di garofano
    4
  • foglie di salvia fresca lavate ed asciugate
    5
  • cipolla piccola in quarti
    1
  • carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
    1
  • gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
    1
  • di sale
    1 pizzico
Salsa tonnata
  • di olio di arachidi
    300 g
    300 g di olio di semi di mais
  • di tonno in scatola, sott'olio sgocciolato
    200 g
  • filetti di acciuga, sott'olio ben scolati
    2 - 3
  • di capperi sotto sale sciacquati e dissalati
    15 - 20 g
  • di succo di limone spremuto fresco e filtrato
    25 g
  • di aceto bianco (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
  • tuorli d'uovo
    3
Terminare la preparazione
  • di capperi sotto sale
    1 - 2 cucchiaini
    4 - 5 cetriolini sott'aceto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 760.5 kcal / 3181.9 kJ
Białko 37.7 g
Tłuszcz 64.1 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...