Strudel di mele con salsa alla vaniglia

Strudel di mele con salsa alla vaniglia

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di farina + q. b. per spianare
    250 g
  • uovo
    1
  • di acqua
    100 g
  • di olio di semi di girasole
    3 cucchiai
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
Ripieno
  • di nocciole sgusciate, con la buccia intere
    50 g
  • di mele (ad es. Braeburn o Boskoop), sbucciate, private del torsolo, a pezzi (3 cm)
    500 g
  • di uvetta sultanina
    50 g
  • di zucchero
    4 cucchiai
  • di rum
    2 cucchiai
    2 cucchiai di succo di mela
  • di limone biologico, la scorza grattugiata
    ¼
  • succo di limone
    1 cucchiaio
  • di cannella in polvere
    ¼ di cucchiaino
Salsa alla vaniglia
  • di latte
    500 g
  • di zucchero
    3 cucchiai
  • di amido di mais
    1 cucchiaio
  • uovo (v. consigli)
    1
  • stecca di vaniglia
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 505 kcal / 2113 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...