Strudel di mele con salsa alla vaniglia

Strudel di mele con salsa alla vaniglia

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 30 g di burro a pezzi
  • 250 g di farina + q. b. per spianare
  • 1 uovo
  • 100 g di acqua
  • 3 cucchiai di olio di semi di girasole
  • ¼ di cucchiaino di sale
Ripieno
  • 50 g di nocciole sgusciate, con la buccia intere
  • 500 g di mele (ad es. Braeburn o Boskoop), sbucciate, private del torsolo, a pezzi (3 cm)
  • 50 g di uvetta sultanina
  • 4 cucchiai di zucchero
  • 2 cucchiai di rum
    2 cucchiai di succo di mela
  • ¼ di limone biologico, la scorza grattugiata
  • 1 cucchiaio succo di limone
  • ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
Salsa alla vaniglia
  • 500 g di latte
  • 3 cucchiai di zucchero
  • 1 cucchiaio di amido di mais
  • 1 uovo (v. consigli)
  • 1 stecca di vaniglia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 505 kcal / 2113 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...