Chips croccanti con guacamole

Chips croccanti con guacamole

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Chips croccanti
  • 100 g di acqua
  • 150 g di farina + q.b. per infarinare
  • 40 g di farina di mais, fine tipo fioretto (cottura: 2 minuti)
  • 50 g di olio di oliva + 1 cucchiaio per ungere
  • ½ cucchiaino di sale
  • farina per spianare
  • ¼ di cucchiaino di fior di sale
Guacamole
  • 40 g di scalogno tagliato a metà
  • 1 peperoncino rosso tagliato a metà, privato dei semi
  • ½ mazzetto di coriandolo fresco (circa 10 g), le foglie lavate e asciugate
  • 2 avocados pelati, a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaio di succo di lime
  • ¼ di cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 434 kcal / 1809 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...