Chips croccanti con guacamole

Chips croccanti con guacamole

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Chips croccanti
  • di acqua
    100 g
  • di farina + q.b. per infarinare
    150 g
  • di farina di mais, fine tipo fioretto (cottura: 2 minuti)
    40 g
  • di olio di oliva + 1 cucchiaio per ungere
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • farina per spianare
  • di fior di sale
    ¼ di cucchiaino
Guacamole
  • di scalogno tagliato a metà
    40 g
  • peperoncino rosso tagliato a metà, privato dei semi
    1
  • di coriandolo fresco (circa 10 g), le foglie lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • avocados pelati, a pezzi (3 cm)
    2
  • di succo di lime
    1 cucchiaio
  • di cumino in polvere
    ¼ di cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 434 kcal / 1809 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...