Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patate
- 600 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 1000 g di patate novelle
- ½ cucchiaino di sale
Salsa
- 40 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 cucchiaio di senape in grani grossi
- 20 g di olio di semi di girasole
- 50 g di aceto aromatizzato alle erbe aromatiche
- 70 g di maionese
- 50 g di panna acida
- un pizzico di pepe macinato, a piacere
- 1 cipollotto con il ciuffo verde, a rondelle (3 mm)
Decorazione
- ½ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1551.1 kJ / 370.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40min
Gratin di patate
1 Std. 10 Min
Asparagi con patate
50 Min
Insalata nizzarda
40min
Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra
25min
Salsa al pomodoro
40min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Cornetti con carne macinata
30min
Insalata di barbabietole
10 min
Contorno di carote e piselli
35min
Insalata di patate
1sa 5 dk
Insalata di carote
15min