Salmone con salsa al mango, taccole e carote

Salmone con salsa al mango, taccole e carote

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salmone, carote e taccole
  • di pepe di Cayenna
    ½ - 1 cucchiaino
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150-180 g l'uno, spessore 4 cm)
    4
  • di carote a rondelle (circa 2 mm)
    200 g
  • di taccole fresche a metà
    250 g
Salsa al mango
  • di mango la polpa a pezzi (circa 3 cm)
    250 g
  • di brandy
    50 g
  • di curry in polvere
    1 cucchiaino
  • di acqua
    300 g
  • di panna (35% di grassi)
    100 g
  • di yogurt naturale
    120 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di prezzemolo (opcjonalnie) le foglioline, per decorare
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513 kcal / 2144 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...