Salmone con salsa al mango, taccole e carote

Salmone con salsa al mango, taccole e carote

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salmone, carote e taccole
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe di Cayenna
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150-180 g l'uno, spessore 4 cm)
  • 200 g di carote a rondelle (circa 2 mm)
  • 250 g di taccole fresche a metà
Salsa al mango
  • 250 g di mango la polpa a pezzi (circa 3 cm)
  • 50 g di brandy
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 300 g di acqua
  • 100 g di panna (35% di grassi)
  • 120 g di yogurt naturale
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 rametto di prezzemolo (opcjonalnie) le foglioline, per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 513 kcal / 2144 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...