Mroźne ciasto kokosowe

Mroźne ciasto kokosowe

2.9 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

  • 250 g sera mascarpone
  • 70 - 80 g biszkoptów okrągłych
  • 500 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 800 g mleczka kokosowego schłodzonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • skórka otarta z 1 limonki do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 363.8 kcal / 1522 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 31.4 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 161.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...