
Urządzenia i Akcesoria
Mroźne ciasto kokosowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
250 g sera mascarpone
-
70 - 80 g biszkoptów okrągłych
-
500 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
800 g mleczka kokosowego schłodzonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
skórka otarta z 1 limonki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
363.8 kcal /
1522 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
31.4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Sód
161.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2ωρ.
Sernik jogurtowy
8ωρ.
Czekoladowy sernik japoński
3ωρ. 30 λεπτ.
Limonkowe ciasto na zimno
2ωρ. 50 λεπτ.
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3ωρ. 20 λεπτ.
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6ωρ. 30 λεπτ.
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1ωρ. 10 λεπτ.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4ωρ. 30 λεπτ.
Sernik z ricotty z jabłkami
6ωρ.
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9ωρ. 5 λεπτ.
Kostka malinowa z białą czekoladą
9ωρ. 20 λεπτ.
Sernik tiramisu
12ωρ. 15 λεπτ.