Urządzenia i Akcesoria
Mroźne ciasto kokosowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
250 g sera mascarpone
-
70 - 80 g biszkoptów okrągłych
-
500 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
800 g mleczka kokosowego schłodzonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 - 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
skórka otarta z 1 limonki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
161.4 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1522 kJ /
363.8 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody malaga
4 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Ciasto ananasowe bez pieczenia
6 godz. 30 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Ciasto ananasowe
55 min
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Dressing czosnkowy z serkiem ricotta
10 min
Kokosowe lassi
5 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.